Originál kolekce na Zoot.cz

Úvod » Starší žáci » Archiv článků

SHC OPAVA : TJ SOKOL PORUBA 6:0 (2:0, 2:0,2:0)

publikováno 04.11.2014 (aktualizováno 15.02.2015)

V sobotu 1.11 zajížděli Ostravští sokolíci k utkání na hřiště lídra skupiny do Opavy. Trenéři hospodařili s kádrem čítajícím 8 hráčů do pole a gólmankou. Před zápasem byla jasně uvedena taktika, dvě útočné lajny s rozdílnými úkoly. První lajna SŽ měla za úkol presovat rozehrávku Opavy a dostávat se do gólových příležitostí. Tato lajna měla těžit ze svých zkušeností a být tvrdým oříškem pro Opavskou obranu. Druhý útok složený z mladších žáků a navíc brankáře Petra Konečného, který se objevil na křídle, měl za úkol nedovolit Opavským hráčům skórovat a svou hrou soupeři hru znepříjemnit.

Do samotného zápasu jsme vstoupili s odhodláním a touhou zaskočit Opavského lídra. Úvod zápasu byl v režii soupeře, ale pozorným bráněním sokolíci odvraceli hrozby protivníka. První lajna jakoby se zalekla své úlohy a třetina soupeře pro ně připomínala minové pole, kde je zákaz vstupu. Opavský soupeř svým tlakem donutil naše obránce a centra k chybě. Hráči si špatně rozebraly soupeřovy hráče při situaci v rohu třetiny a zcela osamocený hráč mezi kruhy nedal Anetě šanci. 1:0. Obrázek hry se nezměnil a zanedlouho přišel druhý gól. Čistým způsobem prohrané vhazování a rána opavského obránce, kterému pouze stačilo trefit bránu a výsledek 2:0. Do druhé třetiny vstoupili sokolíci mnohem lépe, najednou byla snaha dokonce vystřelit na brankáře, ale nic víc, nic míň. Větší agresivita a snaha po gólu chyběla. Sprška střel a gólman si připadal jako při rozcvičce, dorážet nebo jít do souboje to chybělo. Hokejbal je sport, který mnohdy bolí, to sokolíci dosud nepochopili. Druhá lajna sokolíků bojovala, snažila se, ale opavští hráči si dokázali poradit s jejich hrou. Výměnou pozic a bojovností v naší třetině natolik zmátli mladíky, že dokázali pohodlně dvakrát skórovat. Konec druhé třetiny stav 4:0. Poslední třetina donutila trenéry i z důvodu zranění přeskoupit řady a hrát takřka na 6 hráčů. Sokolíci rezignovali na nějakou korekci zápasu a v závěru, kdy utkání bylo vedeno v hodně hektickém stylu, inkasovali z holí opavských hráčů ještě dvakrát. Podtrženo sečteno výsledek 6:0.


Z trenérského pohledu se mi toto utkání nehodnotí vůbec dobře. Tým je před každým zápasem nahecovaný a odhodlaný utkání vyhrát. Na hřiště ovšem nastoupí tým, kterému se ze hry soupeře roztřesou kolena a bůhví co ještě a snaha dokázat si, že máme na to také překvapit a ukázat, že hokejbal umíme, je náhle pryč. Chápu, že situace v žácích není dobrá z toho důvodu, že nás je málo a SŽ jsou doplňováni z řad mladších, ale mnohdy, v této sezóně je to pravidlo, mladší žáci dřou jako koni a starší už se koukají na časomíru, kdy bude konec!!!! MŽ v těchto zápasech mají sbírat zkušenosti a od starších se učit. SŽ by si měli bleskově uvědomit, že to jsou právě oni, na které se spoléhá. To že hraju zrovna obránce, ale chtěl bych do útoku, neznamená, že zápas vypustím, protože ho zase hraji. Hráč, o kterém to platí jistě ví. Hráč v žákovském věku až po několika letech ocení univerzálnost, kterou hraje. Já osobně to můžu potvrdit, hokejbal hraji od 6 let a povětšinou v útoku. Dnes v mužské lize vidím, jak je důležité umět dobře a kvalitně bránit i z pozice křídla a hrát v obraně v žákovském věku byl bych jistě mnohem lepší hráč. Hráč, který pomáhá týmu ve více směrech, musí makat na 100% procent a nekoukat se zrovna jen na to, že hraje například křídlo a nevrátí se, protože obránce se zapomněl v útočném pásmu a jeho starostí není ho zastoupit. Hráč, který si to myslí nebude nikdy lepší, nebo dokonce rozdílový hráč. Bude to jen hráč hokejbalu, který si chce zahrát a nic nedokázat a svým přístupem to budete přesně vy . Takových hráčů je mnoho a nikdo o nich neví, ale o těch kteří umějí hrát hokejbal a jde vidět jak jim záleží na tom aby to někam v tomto týmovém sportu dotáhli, tak ti jsou známí široko daleko. Jen někam přijedou a už víte ano to je on, ten který tým opravdu táhne. Hokejbal to není jen legrace na treninkách a v kabině. Já sem velice rád, že v týmu, který trénuje i s kluky věku minipřípravky je skvělá parta, ale legrace končí v momentě, kdy se mám soustředit na zápas a něco v něm předvést. Na tréninku se po vás jen trochu zakřičí a všichni jste znechuceni a pomalu končíte s hokejbalem, ale po vašem vystoupení v Opavě a celkově v sezóně jsem přesvědčen, že jiná cesta na vás bohužel neplatí. Stačí vám porazit tým z Olomouce, který letos začal a sbírá zkušenosti a rázem jste mistři světa a hráči pomalu lepší Jarda Jágr. Dokud se nezamyslíte nad tím, co opravdu chcete ukázat na hřišti a taky ukážete, tak vaše hra se ani sebelepšími trenéry nezlepší!!!

Aktualita

SOKOL PORUBA vs. Malenovice
TJ Sokol Poruba : TJ ACS Malenovice SV 1:4 (0:2,0:0,1:2) TJ Sokol Poruba : TJ ACS Malenovice SV 2:3 (1:1,1:1,0:1)        Další ...

Kalendář akcí

« 03 / 2024 »
Po Út St Čt So Ne
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Nejbližší akce



Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Panska moda na Zoot.cz