Úvod » Mladší žáci » Tréninky

Hodnocení tréninku (16.3.2o15)

publikováno 17.03.2015

 

  •   Brankář přišel na hřiště jako první a po 5 minutovém protažení se postavil do brány a pustil se do rozchytávání 
  •  Trénink začal s rezervou 2 minut. Následovalo zajímavé cvičení zaměřené na přesnost a rozproudění krve do svalu. 
  •  Úvodní protažení nebylo dostačující a trvalo pouhých 5 minut, během kterých brankář začal brankářkou abecedu, kterou   však nestihnul dokončit. 
  •  Přesně 16:40 začal trénink na rozstřílení hráčů a rozchytáni gólmana. » Následovalo několik cvičení, nebudu popisovat. 
  •  Na závěr tréninku si zahráli hokej, po kterém následovala závěrečná soutěž o úklid tréninkových pomůcek (tabule, kužely, míčky).
  •  Po tě sné výhře jednoho z družstev následovalo závěrečné protažení, které netrvalo většině jen 3 minuty. Mé shrnutí: Rozcvička byla naprosto nedostačující, brankář se protahoval neúčelně, jelikož se před protažením nezahřál.

 

Téměř všichni berou přípravu před tréninkem na lehkou váhu. Tato příprava je však téměř nejdůležitější a před svalovou zátěží potřebná. Pokud se příprava nezačne brát vážněji, zlepšení bude minimální a hrozí natažení či natržení svalu a jiné velice nepříjemné úrazy svalové a vazivové tkáně. Trénink jako takový byl připravený velmi pěkně, ale všichni to flákali a výsledek? Při nájezdech bezmyšlenkovitá střelba na branku, nebo opakování toho stejného bez použití hlavy („ jedu hrrr na bránu, ono to tam nějak spadne“). Tak to nefunguje, občas se někomu něco povedlo, bylo znát, že zapojil hlavu, ale hned na to jako by zapomněl. 

Situace 1 na 0 následovaná nesmyslnou střelbou doprostřed brankářovy hrudi je hloupost. Při hře když jdete na buly, musíte si věřit a ne to jen tak někam poslat, jde o to připravit si co a jak uděláte a komu nahráváte… Naprosto absenční je používání hlavy a přečtení situace. Na první pohled se zdá, že to nikoho nebaví a to je špatně. Měl jsem často pocit při cvičeních, nebo i během hokeje, že ani nechcete makat na plno. Trénink by jste, neměli brát jako povinnost, ale tak, že se chcete něco naučit a máte tu možnost. Pokud nebudete poctivě trénovat na tréninku projeví se to v zápase (lehko na cvičišti těžko na bojišti!!!) 

Zajímal by mě váš pohled na trénink, zda vám, s vašim přístupem, něco přinesl…

 Možnost nápravy: Úvodní část: Rozcvičení probíhá v duchu atletické abecedy, protože hlavní tréninková část se bude odehrávat ve frekvenční činnosti dolních končetin, a proto je nutné se na tuto zátěž v hlavní části tréninku připravit, délka rozcvičení i s úvodním protažením 10 minut. 

NA ROZCVIČKU JE KLADEN STEJNÝ DŮRAZ JAKO PŘED ZÁPASEM.

Komentáře

Přispívat do diskuze mohou jen přihlášení uživatelé.

V diskuzi není zatím žádný příspěvek

Aktualita

SOKOL PORUBA vs. Malenovice
TJ Sokol Poruba : TJ ACS Malenovice SV 1:4 (0:2,0:0,1:2) TJ Sokol Poruba : TJ ACS Malenovice SV 2:3 (1:1,1:1,0:1)        Další ...

Kalendář akcí

« 04 / 2024 »
Po Út St Čt So Ne
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930     
Nejbližší akce



Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Astratex.cz - Svůdné spodní prádlo nejen pro vášnivé večery