Úvod » Starší žáci » Archiv článků

TJ SOKOL PORUBA : HBC OLOMOUC 5:1 (1:1,2:0,2:0)

publikováno 10.04.2015

Další utkání TJ Sokol Poruba v rámci MČR SŽ se konalo první dubnovou sobotu, kdy do Balnar arény přijel soupeř z Olomouce. Domácí tým trápila početná marodka a důkazem toho bylo obsazení postu brankáře hráčkou z pole Adélou Pížovou.

Sokolící měli již od úvodu jasný cíl, ačkoliv posilněni hráči z mladších žáků, byli jasnými favority a utkání chtěli vyhrát rozdílem šesti gólů, aby si v aktuální tabulce vylepšili skóre do kladných hodnot. Neuběhla, ani minuta utkání a nejzkušenější obránci Sokola zcela evidentně podcenili situaci a hostující Olomouc z málo vídaného brejku 2x0 vsítila z první střely první gól. Opaření domácí začali útočit a přebírat otěže zápasu, ale bez střelby a důrazu v zakončení pšenka nekvete. Domácí hnáni publikem se snažili vsítit gól, ale hostující gólman se vyznamenával. Do konce první třetiny se přeci jenom jeden pokus ujal a Filip Maňásek zajistil ze závaru před bránou vyrovnávací gól. Do druhé třetiny vstoupili opět velmi aktivněji domácí hráči, ale místo efektivní střelby a nápadu v zakončení volili domácí střelci spíše sebestředné a sobecké útoky na Olomouckou bránu. Až v druhé polovině utkání po velmi dobře sehraném vhazování a povedené střele Petra Koppa se ujali domácí vedení. Zanedlouho poté se podruhé v utkání prosadil Filip Maňásek a Sokol měl na konci druhé třetiny dvoubrankový náskok. Předváděná hra domácího týmů, byla trnem v oku Porubským trenérům, protože předvedený výkon a namistrování většiny hráčů mělo velmi daleko do výkonu a možností tohoto talentovaného týmu, zda se dalo v tomto utkání vůbec torzo mistrů světa nazvat týmem. Ve třetí třetině byl obraz hry velmi podobný a více prostoru dostali hráči z mladší kategorie. Odměnou a ukázkou byl gól na 4:1, který vstřelil ranou na lapačku David Hruzík a může se dnes pyšnit ve své začínající hokejbalové sbírce míčkem, kterým vstřelil svůj první gól ve starších žácích. Ve zbytku utkání vstřelil branku na konečných 5:1 David Takáč a Sokol potvrdil roli favorita.

Domácí hráči ovšem po děkovačce publiku, místo do šatny zamířili na slavný, a mnoha sokolskými generacemi hokejbalistů prověřený běžecký okruh zvaný palouček, aby svou energii ušetřenou v zápase prodali aspoň tady. Starší žáci by si měli uvědomit, že pár vítězství z nich nedělá mistry světa a jen týmovým výkonem a pílí, lze v KOLEKTIVNÍM sportu dosáhnout něčeho, na co budou jednou pyšní a rádi vzpomínat. Jarda Jágr je jen jeden a já bych byl velmi rád, kdyby byl i ostravském týmu, ovšem kde nic tu nic. V příštím kole zajíždí starší žáci na půdu suverénní Opavy, a pokud se chtějí prezentovat podobným výkonem, tak ve vzduchu je cítit dvouciferný debakl, který doufejme, vrátí sokolíkům nosy na zem a nebude jim do nich už pršet. Trenér ovšem věří, že sokolíkům přestane pršet do nosů už před utkáním v Opavě a na hřišti bude opět vládnout ten silný týmový duch a hráči se budou prát o každý míček a chuť zvítězit a bodovat bude opět zdobit ostravský tým.

Lukáš Grebeníček (trenér starších žáků).

Komentáře

Přispívat do diskuze mohou jen přihlášení uživatelé.

V diskuzi není zatím žádný příspěvek

Aktualita

SOKOL PORUBA vs. Malenovice
TJ Sokol Poruba : TJ ACS Malenovice SV 1:4 (0:2,0:0,1:2) TJ Sokol Poruba : TJ ACS Malenovice SV 2:3 (1:1,1:1,0:1)        Další ...

Kalendář akcí

« 04 / 2024 »
Po Út St Čt So Ne
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930     
Nejbližší akce



Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Astratex.cz - Svůdné spodní prádlo nejen pro vášnivé večery