Úvod » Starší žáci

TJ ACS MALENOVICE SV - TJ SOKOL PORUBA 4:0 (0:0,2:0,2:0), 7:2 (0:1,5:1,2:0); 4. a 5. kolo

publikováno 08.10.2015

Utkání starších žáků hodnotil hlavní trenér Lukáš Grebeníček.

První říjnovou sobotu čekal naše sokolíky první výjezd, k jednomu ze vzdálenějších soupeřů. Letos se budou se soupeři z východu a jihu Moravy hrát v jeden den rovnou dva zápasy, a tak čekal sokolské dravce dvojnásobný hokejbalový zážitek.

K prvnímu utkání jsme nastoupili v jistém očekávání a nevědomosti co od nového soupeře v naší lize čekat. Zapomenutý maskot Peggy v sokolské šatně, jako by předznamenal chmurné sobotní představení Porubských hokejbalistů ve zlínské aréně. Začátek zápasu byl ve znamení oťukávání soupeřů, kdy první výraznější šanci si vytvořil domácí tým, který pak dokázal i místy drtivým tlakem zavřít sokolíky v jejich obranném pásmu a pustit na občasný, avšak nevyužitý brejk. Hra hostujícího celku vycházela z jedné avšak VELMI nefungující věci. Domácí ukázali, co znamená hrát týmově a trpělivě čekat na chybičku hostujícího, ale velmi dobře chytajícího gólmana. Sokolíci se děním na hřišti nechali unést a mysleli si, že jim hra a střílení gólů půjde hladce jako v předchozích duelech. Velmi rychle pochopili, že proti nim stojí jiný soupeř. Místo toho, aby se semkli a snažili se hrát týmově, tak každý začal hledat a vyčítat chyby spoluhráče a bojkotovat zápas, protože mu někdo nenahraje, nebo je horší než on. Proto přišla tvrdá a VELMI zasloužená odpověď zlínského týmu. V druhé třetině se dokázali domácí dvakrát prosadit a jen díky brankáři Konečnému to bylo jen dvakrát. Domácímu gólmanovi, chytající rovněž soutěž mladších žáků, stačilo jen nastavit lapačku, aby lapil bezzubé střely hostujících hráčů, kteří se k vážnějšímu ohrožení, snad až na výjimku pumelice od modré čáry v podání Adély Stoklasové, nedostali. Do třetí třetiny vstoupili sice sokolíci malinko lépe, ale byli to opět domácí, kteří vstřelili po krásných kombinacích další dva góly, a o vítězi bylo definitivně rozhodnuto. 

Po prvním velmi špatném utkání by se čekala velká bouře v sokolské kabině. Opak byl však pravdou, trenér v klidu řekl své poznatky k utkání a nechal hráče/hráčky otřískané reprezentačními campy a utkáními, aby si vzaly slovo a tým motivovaly na další utkání. 

Velmi brzy po skončení prvního utkání, začal druhý zápas. Pro sokolíky hrající v počtu 8+1 to byl velmi náročný zápas. Vstup do utkání se vydařil a tým hrající se sokolem na prsou najednou učil zlínské berany lítat. Sokolíci nastoupili do utkání s vervou odvézt si 3 body do svého hnízda a útěchou jim byl první gól. Gól však jediný z jejich nejlepší třetiny v tomto dvojutkání. Do druhé půle nastupovali hosté odhodláni udržet a zvýšit svůj náskok, ale co se stalo s týmem domacích, ví snad jen kustod připravující občerstvení pro hráče během přestávky. Rád si jeho fígl a životabudič vezmu na reprezentační sraz. Domácí vstoupily do druhé třetiny jako uragán a hned po 14 vteřinách využily špatné rozehrávky Kubínové a vyrovnali. Ovšem do druhé minuty prostředního dějství to bylo 3:1 a mohutný nástup předznamenal, jak moc se nechali berani ukolébat sokolským dravcem. Celá třetina se nesla v duchu převahy domácích hráčů, ale převahy, která nacházela jistý odpor u hostujícího celku. Po druhé třetině byl stav 5:2, kdy se ještě oba celky prosadily po chybách obrany a samostatných únicích. Třetí třetina přinesla vyrovnanou bitvu, ale domácí hráče provázelo po celé utkání štěstí, co se jim lepilo na hokejky, tak sokolíkům z nich odlétávalo bůhví kam. Nicméně výsledek 7:2 nebyl z pohledu hostujícího celku spravedlivý a bylo vidět, že hrát dvě utkání za sebou v jeden den bude velmi namáhavé. 

Závěrem nezbývá než pogratulovat Malenovicím k 6 bodům a věřit, že domácí odveta bude v režii celku z podloubí Poruby. 

+ zápasu: malinko zlepšená hra týmu ve druhém utkání, výkon Petra Konečného, Adély Stoklasové a Adély Pížové

- zápasu: týmový výkon, výkon některých opor, odevzdanost a touha utkání vyhrát. V této kolonce by se dala napsat diplomová práce s ohodnocením výborně.

Okénko trenéra Lukáše Grebeníčka: Utkání ohodnotím sice sám, ale se vším souhlasí další trenér Ondřej Svoboda ale i tatínci, kteří vážili cestu, drahocenný čas a nadšení do Vás vložené. 
Před utkáním jsem Vám jasně řekl, čeho můžeme dosáhnout, když půjdeme krůček od krůčku, zápas od zápasu a vydřeme ve Zlíně body. Jak už je zvykem, a všichni děláme vše proto, aby nás bylo více, jelo nás do Zlína celkem 8 lidí do pole. Věřil jsem, že opravdu máme na to vyhrát, ale i já jsem, stejně jako všichni ostatní zúčastnění, koukal na tým, který mnohdy připomínal šampiony z Nagana, ale nikoliv na hřišti, ale chováním. Ti pánové si to, ale mohli dovolit, VY nikoliv. Před utkáním jsem mnohokrát slyšel kdo, že vede kanadské bodování mladších žáků, kdo si tu přijel zastřílet a kdo tu dá hattrick. Dokázal bych sklonit hlavu a říct, že soupeř byl lepší a přehrál Vás. To musím říct možná o druhém utkání, kdy vám ke konci ubývali síly a fyzicky jste odešli. Ale kdyby, jste předvedli úplně jiný výkon v prvním utkání, fyzicky by odpadly Malenovice, protože psychická výhoda dělá své. Takovou facku jakou jsem dostal v sobotu, jsem jako trenér ještě nedostal. Všechny tréninky přišly vniveč, protože sem vedl tým někde z pralesní ligy, a to se tomu týmu hluboce omlouvám, který si neumí přihrát a jen se vzteká a čertí, že hraje s tím a s tou a nejde to. Chudák Kony musel v brance zažít co to je pořádné vykoupáníčko a to chodil na bazén v létě, co mohl. Vím je to pro vás těžké hrát střídání nedostat se pomalu k míčku a jít splavený střídat až v půlce třetiny a zase nanovo. Pro vás, ale nic neobvyklého a dokázali jste takto vyhrávat mnohem těžší zápasy. Adéla Stoklasová přijela z Opavy a jen proto, aby zažila toto představení? Tleskám jí a dávám palec nahoru! Někteří hrajete hokejbal delší dobu a na vašich stoupajících výkonech to jde vidět, ale v sobotu jste hráli jako by to bylo poprvé. Doufám, že to byl opravdový úlet od vás a nebude se již opakovat, protože já vás takhle nechci znát a takové hráče nechci a ani nebudu trénovat. V neděli nás čeká domácí zápas s Karvinou, doufám, že opět povedeme tým. Tým, který chce vyhrát, je obětavý pro vítězství udělat vše a bude opět postrach pro nějakého karvinského kohouta, který nebude po zápase vypuštěn z úst karvinských hráčů…

 

Komentáře

Přispívat do diskuze mohou jen přihlášení uživatelé.

V diskuzi není zatím žádný příspěvek

Aktualita

SOKOL PORUBA vs. Malenovice
TJ Sokol Poruba : TJ ACS Malenovice SV 1:4 (0:2,0:0,1:2) TJ Sokol Poruba : TJ ACS Malenovice SV 2:3 (1:1,1:1,0:1)        Další ...

Kalendář akcí

« 04 / 2024 »
Po Út St Čt So Ne
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930     
Nejbližší akce



Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Panska moda na Zoot.cz