Úvod » Starší žáci

HBC Enviform Třinec : TJ Sokol Poruba 7:3 (3:0, 2:2, 2:1); 9. kolo

publikováno 16.11.2015

Utkání starších žáků hodnotil hlavní trenér Lukáš Grebeníček.

Další utkání starších žáků se odehrálo na půdě rivala z Třince. Sokolíci v prvním utkání Oceláře na domácí půdě přesvědčivě porazili a s vidinou bodů dorazili i na utkání devátého kola do Třince. Bohužel velkou slabinou sokolského týmu je psychika. Hráčky opět skrz facebook zjistily, že soupeř je posilněn několika hokejisty a už při nástupu do auta u sokolského stánku bylo jasně patrné s jakou náladou a touhou vyhrát do Třince jedou. 

Začátek utkání se i přes veškerou snahu trenérů, vymazat nějaké kluky co si umí nazout brusle našim hráčů z hlavy, sokolíkům vůbec nevydařil. První třetinu prohráli ostravští 0:3 a zdálo se, být po zápase. Bohužel opory týmu uhrály v první třetině opravdu kulové!! Sokolíci, zejména starší žákyně, měly už před utkáním nahnáno z bůhví čeho, protože ano, soupeř měl hokejisty ve svém středu, ale ti opravdu nebyli výraznou hrozbou pro naše družstvo. Bohužel, když zbytek týmu viděl nasazení svých tahounů, byl i on značně nedůrazný a nulový ve všem, co se na hřišti odehrálo. Gólman Konečný, nabádán trenérem gólmanů ať se vyvaruje chyb, které dělá v tréninku, jej ujistil, že se mu nic takového stát v zápase nemůže, tým nepodržel a byl hodně velkým cedníkem. Hráčům připadá na tréninku vše jednoduché a zbytečné, ale opět a zase se osvědčilo staré známé pravidlo – „Těžko na bojišti, lehko na cvičišti“. U nás to platí opravdu jen z půlky! Pokud nepřestaneme hloupě kecat a vymlouvat se na vše okolo, nemůžeme vyhrávat nebo alespoň konkurovat týmům jako je Kyjov. Brečení a fňukání nám opravdu jde a v tom jsme jasní mistři bez nějaké výrazné konkurence. Bez tvrdého tréninku a dřiny to opravdu nepůjde. První třetina trenéry Grebeníčka a Kubína rozezlila jako ještě žádná v této sezóně. Druhá třetina byla o poznání lepší a sokolíci jí dokázali zremizovat na 2:2 a do třetí třetiny nastoupili s o malinko lepším skóre a nadějí utkání zdramatizovat. Oceláři si už vyrovnanou třetinu a zbytek utkání zkušeně pohlídali a velmi zaslouženě zvítězili 7:3. 

K utkání není třeba nic víc dodávat. Mělo by sloužit spíš k hlubokému zamyšlení a být výstrahou pro hráče starších žáků. Ono i trenéři věnují svým svěřencům hromadu času, a že jich na sokole máme, a s tímto přístupem jim to hráči vrací i s úroky. Hokejbal je dřina, ale asi jen pro vyvolené, kteří si to včas uvědomí. Mladší žáci by měli ve starší kategorii získávat cenné zkušenosti, které později využijí a zúročí, ale takovéto, ať se opravdu od starší facebookové generace neučí! Hráčky, které podle mě mají šanci dostat se za 2 roky na domácí hokejbalové Mistrovství světa, by měly opravdu velmi výrazně v hlavě přepnout na jiný level a ukázat, že na to opravdu mají, hrdě reprezentovat a dát pocítit hrdost i svým rodičům, kteří je bezmezně a neúnavně v hokejbale podporují. 

 

Komentáře

Přispívat do diskuze mohou jen přihlášení uživatelé.

V diskuzi není zatím žádný příspěvek

Aktualita

SOKOL PORUBA vs. Malenovice
TJ Sokol Poruba : TJ ACS Malenovice SV 1:4 (0:2,0:0,1:2) TJ Sokol Poruba : TJ ACS Malenovice SV 2:3 (1:1,1:1,0:1)        Další ...

Kalendář akcí

« 03 / 2024 »
Po Út St Čt So Ne
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Nejbližší akce



Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Panska moda na Zoot.cz