Úvod » Starší žáci

HBK Bulldogs Brno: TJ Sokol Poruba 2:3 (0:0, 0:2, 2:1), 6:3 (1:2, 4:0, 1:1); 10. a 11. kolo

publikováno 16.11.2015

Utkání starších žáků hodnotil hlavní trenér Lukáš Grebeníček.

Poslední daleký výjezd nás čekal v neděli 8. 11. do moravské metropole Brna. Všichni se snažili hodit za hlavu poslední nepovedený zápas a poprvé v sezóně byla sestava kompletní na 2 lajny a dokonce i s dvěma gólmany. Soupeř pro nás opět neznámý a o jeho síle jsme mohli soudit jen podle tabulky a dosažených výsledků. Do Brna jsme dojeli docela s časovým předstihem, a tak mohli hráči vyklepat nohy z daleké cesty a pořádně se soustředit se na následující dvojutkání. 

Do prvního utkání jsme vstupovali značně nabuzeni a odhodláni ukázat sílu ostravského hokejbalu. Od prvních minut jsme získávali docela značnou převahu a vytvořili si zajímavé brankové příležitosti. Domácí podržel skvěle chytající gólman a v první třetině na něj sokolíci nedokázali najít recept. Domácí se sporadicky dostali před bránu navrátivší se Hendrichové. Druhá třetina začala v podobném duchu jako ta první a domácí se místo hraní hokejbalu uchýlily spíše k zákeřným faulům. Důkazem toho bylo zápasnické povalení sokolského hráče domácím buldokem a následná inzultace na zemi. Zcela po právu dostal domácí hráč trest 3 minuty + do konce utkání! Sokolíci svou hrou ukázali týmového ducha a na zákeřnou hru soupeře odpověděli nejlépe, jak mohli, a do konce druhé třetiny vsítili dva krásné góly. V třetině třetí přidali sokoli třetí gól a utkání se zdálo být rozhodnuto. Domácí vstřelili dvě velmi šťastné branky a utkání zdramatizovali. Sokolíci, si ale dokázali utkání pohlídat a nechybělo moc, aby přidali další branky. Podstatné bylo, že utkání zvládli přivést do vítězného konce a jejich výkon byl téměř bez chyby. Prokázali, že ve větším počtu jsou velmi silným týmem. 

Druhé utkání následovalo za necelou hodinu po utkání prvním. Opět jej pískal jeden rozhodčí, který ovšem zdaleka neřídil utkání tak, jak rozhodčí v utkání prvním. Od samého začátku v utkání nestíhal a posuzování brankových příležitostí opravdu nemohl pískat z oblasti středního pásma. Bohužel na hřišti se spíše než hokejbal hrál vulgární slovní fotbal v podání domácích hráčů, kteří už nalomeni prvním zápasem neunesli, že v našem týmu máme šikovné hokejbalistky, které je s přehledem předčily. Kdyby pan rozhodčí od začátku dal utkání jasná pravidla a hráčům v žákovské kategorii nedovolil ventilovat jejich vulgarismy okořeněné hodně nevybíravými fauly, bylo by utkání velmi pohledné a atraktivní. Bohužel takto utkání řídil po celou jeho dobu. Naši sokolíci a snad ani náš realizační tým, se s ničím podobným nesetkali a podobně jako hráči na hřišti, tak i vedení našeho oddílu bojovalo a podalo na vedení soutěže stížnost na řízení tohoto utkání. Utkání jsme prohráli poměrem 6:3, ale pro mě jsou sokolíci jasnými vítězi. V tomto utkání ukázali charakter a kamarádství, které v oddíle panuje, a nenechali se zatlačit do kouta domácími hráči. Doufám, že podobné utkání už v životě nezažijeme nejen my, ale ani žádný jiný klub. 

V posledním utkání nás čeká ostravský rival HBC Ostrava. Věřím, že utkání zvládneme, jelikož soupeř je v hokejbalových začátcích nejen jako klub, ale i na hřišti a už teď se můžeme s chutí a pílí připravovat na jarní zápasy, které nás čekají. Daleké soupeře přivítáme doma a věřím, že domácího prostředí využijeme a ukážeme všem, že sokolící umí pořádně lítat nejen na hřišti, ale i v tabulce.

 

Komentáře

Přispívat do diskuze mohou jen přihlášení uživatelé.

V diskuzi není zatím žádný příspěvek

Aktualita

SOKOL PORUBA vs. Malenovice
TJ Sokol Poruba : TJ ACS Malenovice SV 1:4 (0:2,0:0,1:2) TJ Sokol Poruba : TJ ACS Malenovice SV 2:3 (1:1,1:1,0:1)        Další ...

Kalendář akcí

« 04 / 2024 »
Po Út St Čt So Ne
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930     
Nejbližší akce



Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Panska moda na Zoot.cz