Úvod » Starší žáci

OSTRAVA DOBÝVÁ PRAHU

publikováno 23.02.2016

Starší žáci TJ Sokol Poruba slavili úspěch na turnaji Pražský míček!

 

         Pane trenére, pojedeme na turnaj do Prahy? Prosím my tam chceme. Na Pražském míčku máme šanci zahrát si s týmy, s kterými jsme ještě nehráli. Bude to skvělá příprava a jako tým jsme ještě nikde takhle nejeli.

         Tak takhle nějak začala výprava za sokolskou senzací. Když mi tohle holky, Vanessa s Luckou napsaly, hlavou mi jen projelo, jet do Prahy na turnaj starších žáků s polovinou mladších žáků a k tomu nás většinou na zápasy není, ani na dvě lajny?? Nemožné a pošetilé.

         Holky snahu nevzdaly, oslovily vedení oddílu, realizační tým žáků oslovil rodiče a po příslibu pomoci karvinského týmu v podobě dvou hráčů, byl tým na světě. Mohlo se jet na turnaj, na kterém už jen samotná účast je pocta.

         Turnaj starších žáků se konal 14.2 v Praze na Palmovce a zúčastnilo se jej 9 týmů, při systému dvou skupin a hrací době 2x 10 minut. Sokolíci se vydali do Prahy časně ráno už v 5:11 a ani pár dní stará havárie v Bohumíně je nezastavila v cestě za hokejbalovým dobrodružstvím.

         Po dlouhé cestě vlakem a hektickém přesunu do areálu, nás v prvním utkání ve skupině čekali SK Kelti 2008, tým z Berouna. Sokolíci nestihli pořádnou rozcvičku a ihned nastoupili k utkání proti neznámému soupeři, hrajícímu v sezóně v silné skupině Čechy střed. Kelti na nerozkoukané sokolíky vletěli se vší parádou a zasypaly je sprškou střel, sokolíci dokázali odolat a udržet bezbrankovou první půli. Hned po pár vteřinách druhé půle dokázali Kelti vstřelit gól a sokolíky to nakoplo. Hra se vyrovnala a přelévala ze strany na stranu, Kubínová měla velmi dobrou šanci na vyrovnání, ale neuspěla. Kelti v pověstném nedáš, dostaneš, udeřili podruhé a porazili TJ Sokol Poruba zaslouženě 2:0.

         V druhém utkání ve skupině nás čekalo nám známé mužstvo HBC Bulldogs Brno. Sokol musel vzlétnout a vyhrát, aby pomýšlel na postup ze skupiny a ukázal, že do Prahy nepřijel jen výlet. Sokolíci od první minuty ukázali, kdo je na hřišti pánem. Usadili se od první minuty v útočném pásmu Brna a brněnští si museli připadat jako doma na svém slavném okruhu. Jako první udeřila Adéla Stoklasová, která se v první střele zastřelovala, když orazítkovala břevno a podruhé už se nemýlila- 1:0 pro Sokol. Sokolíci do přestávky zvýšili svůj náskok, když se o další branku zasloužil Daniel Čapka a do druhé půle se nastupovalo za stavu 2:0. Druhá půle začala stejně jako úvod zápasu a takové tempo by nevydržel, ani rocky v ringu, natož Brno ve svém obranném pásmu. Na 3:0 zvyšoval od modré čáry, krásnou střelou do šibenice Ondřej Gába. Sokol nepolevil a i dále vyučoval brněnské z hokejbalu. Gól na 4:0 přidala Adéla Pížová a pověstného búra vstřelila Lucie Kubínová. Svou druhou brankou v zápase na 6:0 se zaskvěl Daniel Čapka a sokolíci ke konci malinko polevili, a snad z jediné střely Brno zkorigovalo na konečných 6:1 pro TJ Sokol Poruba. Výkon skoro bezchybný, ale v dalším zápase nás čeká silná Hostivař, bude to stačit?

         Bez bázně a hany nastoupili sokolíci do utkání s Hostivaří, vědomi o co se hraje. Díky lepšímu skóre, by i remíza stačila na postup do semifinále. Utkání bylo vyrovnané od samého začátku a bylo jasné, že tým, který vsítí první gól, bude mít psychicky navrch. Výborný gólman Konečný držel sokoly nad vodou a společná touha a dravost hnala Porubu kupředu. První gól vstřelila po vyhraném vhazování právě Poruba, zasloužil se o něj Daniel Čapka, a do přestávky si sokolíci přenesli jednobrankový náskok. Důležité bylo nepolevit a vědět, že utkání není zdaleka rozhodnuto. Hostivař v druhé půli tlačila Porubu a snažila se vyrovnat. Sokolíci měli několik brejků k navýšení skóre, ale ujal se až ten, jež vymyslel perfektní přihrávkou Kopecký a vyslal Čapku s Pížovou do úniku dva na jednoho. Adéla proměnila a vedlo se 2:0. Radost byla obrovská. Hostivař vsadila vše na jednu kartu a bezhlavě útočila. Ranou do zad ji byla další šance porubských, kdy nadvakrát dokázala umístit míček do brány Adéla Stoklasová a stav 3:0 byl víc, než nadějný. Hostivař nic nevzdala a dvě minuty před koncem snížila na 1:3. Utkáni bylo dramatické až do konce, ale sokolíci to dokázali! Konečné skóre 3:1 posouvalo Sokol do semifinále, v němž narazí na silný a zatím bezkonkurenční SK hokejbal Letohrad, který porazil všechny ve své skupině rozdílem třídy.

         Semifinále začalo velmi brzy po předchozí bitvě, náročná utkání ovšem na sokolících nezanechala skoro žádné stopy a tým byl opět připraven bojovat a rvát se na hřišti. Letohradští Jeleni na sokolíky nastoupili pěkně zostra a nepustily je z obranného pásma. Sokol se nevzdal, bojoval a vyrovnal hru. Letohrad ovšem dokázal svou převahu zúročit a do poločasu vstřelil gól a určil tak skóre první půle. Letohradští ve druhé půli pevně chytli otěže utkání na své hokejky a s konečným skóre 3:0 postoupili do finále. TJ Sokol Poruba ovšem tímto výsledkem a zejména srdnatým výkonem překvapil mnohé diváky a kdekdo se začal ptát, odkud ta Poruba vlastně přijela? To se jim zde chtělo až ze Slovenska? Divili se někteří hráči pražského Kova.

         Ve finále se střetly týmy HBK Kyjov a SK hokejbal Letohrad, ve skupině jasně zvítězil Letohrad 5:1, ale finále to byla jiná káva. Letohrad se rychle ujal vedení 2:0 a tímhle výsledkem začala druhá půle finále. Kyjov ukázal svou sílu a kvalitu, jakou známe z moravské skupiny, a dvěma góly dokázal vyrovnat na 2:2. Finále rozhodovaly nájezdy a více hokejbalového umu a štěstí měl Kyjov a dokázal turnaj vyhrát.

Současně s finále se hrálo i utkání o třetí místo v němž čekal na Ostravský tým soupeř ze skupiny SK Kelti 2008. Celý tým žil vidinou bronzových medailí a chtěl to ukázat i na hřišti. V prvním utkání ve skupině jsme padli, ale teprve teď to měl být rovný boj. Utkání začalo ve velmi rychlém tempu a mělo grády až do konce. Utkání plné šancí a skvělých brankářských zákroků bylo napínavé a jako první udeřil Sokol. Chybou špatného střídání se na křídle objevil Radim Dostál a po vyhraném vhazování vstřelil z dorážky první gól 1:0 pro bílomodré! Hra byla i nadále velmi vyrovnaná ale Keltům se podařil husarský kousek a to když 14 vteřin do konce první půle vstřelili branku 1:1. Gól do šatny sokolíky nezlomil. Cíl byl jasný, my Vám tu medaili dovezeme! Druhá půle začal zostra a nelítostný boj pokračoval, chvíli Sokol, chvíli Kelt, šance jedna za druhou, tento hokejbal se musel líbit, byl jeho nejlepší reklamou. Teď se lámalo utkání, nyní se ukáže skutečná síla týmu, jenž do Prahy nepřijel na výlet, nýbrž ji dobýt! Každá chyba mohla rozhodnout a všichni si toho byli vědomi. Bezmoc trenérů na střídačkách, fanoušků v hledišti byla obrovská, ale touha hráčů na hřišti vyhrát byla viditelná. Boj o každý míček, nevypuštěný žádný souboj a souhra celého týmu byla odměněna. V útočném pásmu se k odražené střele dostal Ondřej Novák a teploměrem překonal berounského brankáře, sokol vede 2:1. Zápas zdaleka nekončil, Kelti vsadili na hru bez brankáře a sokolíky zatlačily. Brankář Konečný vyrážel jednu střelu za druhou, a když vyrazil i tu pár vteřin do konce do rohu, tak bylo jasno! S klaksonem to vypuklo, mohlo se slavit. Euforie byla obrovská, žáci TJ Sokol Poruba to dokázali a zaslouženě!! Dobyli Prahu, přepsali dějiny a dokázali něco, na co budou vzpomínat do konce života a já hrdě s nimi. Pokřik kdo neskáče, není sokol a tak jsme třetí no a co, byl slyšet nejen v celém areálu, ale nesl se i Prahou. Která se už neptala, odkud jsme přijeli, ale teď už bylo všem jasné, že jsme z tým s velkým T z Ostravy.

Konečné třetí místo je obrovským úspěchem a hráčům za něj děkuji. Druhý únorový víkend jsme měli s naším početným realizačním týmem, kterému rovněž patří velké díky, tu čest vést a vidět tým, který měl vše, a nic mu nechybělo!

Teď už, ale konec euforie a plná soustředěnost na jarní část sezóny, která začíná 6.3. doma v Balnar aréně, proti Karviné! Jednu otázku si, ale neodpustím, taky se těšíte jako já? Tak přijďte nás podpořit!

 

Konečné pořadí turnaje:

1. HBK Kyjov

2. SK Hokejbal Letohrad

3. TJ Sokol Poruba

4. SK Kelti 2008

5. HBC Hostivař

6. TJ Kovo Praha

7. SK Rebel Praha

8. HBK Bullgogs Brno

9. Elba DDM Ústí nad Labem

 

Sestava TJ Sokol Poruba: Konečný- Mikulenková, Dostál, Novák, Gába- Stoklasová, Kubínová, Hruzík, Čapka, Pížová, Kopecký

Autor článku: Lukáš Grebeníček

Aktualita

SOKOL PORUBA vs. Malenovice
TJ Sokol Poruba : TJ ACS Malenovice SV 1:4 (0:2,0:0,1:2) TJ Sokol Poruba : TJ ACS Malenovice SV 2:3 (1:1,1:1,0:1)        Další ...

Kalendář akcí

« 04 / 2024 »
Po Út St Čt So Ne
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930     
Nejbližší akce
Astratex.cz - Svůdné spodní prádlo nejen pro vášnivé večery


Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Panska moda na Zoot.cz