Úvod » Starší žáci

Sokol vs. Kyjov

publikováno 20.04.2016

 

TJ Sokol Poruba : HBK Kyjov 1:7 (0:2, 1:1,0:4)

TJ Sokol Poruba : HBK Kyjov 1:8 (1:3, 0:3,0:1)

 

Poslední březnovou neděli hostili sokolíci ve své Balnar areně, tým z daleké jižní Moravy, celek HBK Kyjov. Tým z Kyjova prozatím v základní části soutěže předvádí proč je právě on favorizován na prvenství v naší skupině. Naše domácí hokejbalisty nečekalo tudíž nic jednoduchého a jelikož je tým zdaleka, hraje se vždy dvojutkání.

Do prvního utkání vstupovali sokolíci s vědomím, že nemají co ztratit a mohou to být naopak oni, kdo může překvapit. Myslím, že se jim to dařilo dokonale. Od samého začátku to byl hostující tým kdo převzal iniciativu a určoval tempo. Ovšem sokolíci poctivě bránili a domácí gólman chytal jednu šanci za druhou. Hosté z velkého tlaku v první třetině dokázali vytěžit 2 góly a do druhého dějství vstupovali s vědomím, že hrají proti zcela jinému týmu než, když hráli sokolíci v říjnu v Kyjově. Kyjov začal druhou třetinu opět velkým náporem, hostující tým velmi výrazně táhla první lajna, která když byla na hřišti, bylo to znát. Sokolíci se ovšem nevzdali a roztáhli svá křídla. S Kyjovem vyrovnali hru a rázem i oni sevřeli Kyjovské v obranném pásmu. Zejména útočná lajna složená z reprezentantek ženské juniorky ukázala svou údernou sílu. Útočné trio Stoklasová, Pížová a Kubínová dokázalo Kyjovské pozlobit a odměnou jim byla krásná branka Lucky Kubínové na 1:2. Hra se přelévala a sokolíci hráli v tu chvíli vyrovnanou partii s favoritem. Bohužel na jejím konci udeřil Kyjov. Končilo se za stavu 1:3 pro hosty a sokolíkům, kteří hráli opět v počtu 8 lidí vzala spoustu sil. V poslední třetině dokázali hosté překonat jinak skvěle chytajícího sokolského goalpeakera celkem čtyřikrát a zvítězili 1:7.

Druhé utkání začalo zanedlouho po konci prvního utkání a sokolíci museli posbírat zbytek sil a postavit se opět Kyjovskému soupeři. Sílu do žil jim vlil určitě i jejich výkon z prvního utkání. Osmělili se mnohem více ke střelbě a jen velká škoda, že nedokázali využít mnohem více šancí, než jen jednu z hole Adély Stoklasové. Zejména v první třetině mohli soupeře zaskočit svým náporem. Síly docházeli na obou stranách a utkání nakonec skončilo jasným vítězstvím Kyjova 8:1. Sokolíci bojovali a jejich výkon začal od skvěle chytajícího Konečného až po posledního hráče v poli. Nutno podotknout, že tým starších žáků je složen převážně o kluky, kteří nastupují o kategorii níž a pro ně jde o velkou zkušenost, kterou v budoucích sezónách jistě využijí.

Komentáře

Přispívat do diskuze mohou jen přihlášení uživatelé.

V diskuzi není zatím žádný příspěvek

Aktualita

SOKOL PORUBA vs. Malenovice
TJ Sokol Poruba : TJ ACS Malenovice SV 1:4 (0:2,0:0,1:2) TJ Sokol Poruba : TJ ACS Malenovice SV 2:3 (1:1,1:1,0:1)        Další ...

Kalendář akcí

« 05 / 2024 »
Po Út St Čt So Ne
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  
Nejbližší akce



Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Astratex.cz - Svůdné spodní prádlo nejen pro vášnivé večery